Praktijk Examen

Rijeasy vraagt het examen voor je aan. Let’s go!

Het aanvragen van je praktijkexamen kun je het beste overlaten aan Rijeasy. Op deze manier wordt het rijles programma en de examendatum goed op elkaar afgestemd. Wij verzorgen de aanvraag en in overleg plannen we een geschikte dag en tijdstip.

Rijscholen kunnen niet zonder toestemming praktijkexamens aanvragen. Hiervoor kun je Rijeasy machtigen. Er zal gevraagd worden naar een rijschoolnummer en het rijschoolnummer van Rijeasy is 2059H1.

Rijeasy logo

Het zelfreflectieformulier moet je van te voren ingevuld hebben en meenemen naar het praktijkexamen.

Wat kun je verwachten?

Het examen voor de personenauto duurt 55 minuten. Hiervan is een kwartier beschikbaar voor een introductie en toelichting op de uitslag achteraf. In het examencentrum maak je eerst kennis met de examinator. Deze legt uit hoe het examen verloopt, controleert je gegevens en het theorie certificaat. Je geeft het gesloten formulier zelfreflectie. Daarop heb je je sterke en minder sterke punten als bestuurder ingevuld.

Daarna volgt op de parkeerplaats een ogentest. Door het lezen van het kenteken van een stilstaande auto op 25 meter afstand. Vervolgens vraagt de examinator je een aantal voorbereidings- en controlehandelingen uit te voeren aan de auto.

De volgende stoplichten linksaf

De examinator kijkt onder meer naar de beheersing van de auto, kijkgedrag en het voorrang verlenen. Hij beoordeelt je op 7 examenonderdelen. Zoals het in- en uitvoegen en je gedrag bij kruispunten. Een deel van het examen, zo’n tien tot vijftien minuten, rijd je zelfstandig naar bepaalde bestemmingen (clusteropdracht).

Tijdens het examen krijg je alle gelegenheid te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of je genoeg in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.

Van harte gefeliciteerd!

Je bent geslaagd voor je praktijkexamen. De examinator neemt nog kort de antwoorden op het formulier ‘zelfreflectie’ met je door. Daarna wordt je verklaring van rijvaardigheid en je verklaring van geschiktheid automatisch gestuurd. De gemeenten kunnen dit register raadplegen om vast te stellen of je bent geslaagd voor het examen.

Wanneer je gezakt bent, licht de examinator toe welke onderdelen onvoldoende waren. Het uitslagformulier krijg je automatisch toegestuurd naar je opgegeven e-mailadres. Rijeasy vertaald alle feedback naar een aangepaste invulling van de rijlessen zodat je tijdens het volgende praktijkexamen je vooruitgang kan laten zien.

Rosalie

"Autorijschool Rijeasy is een hele fijne rijschool"

Mike

"Zeer tevreden over hoe Shima les geeft!"

Nina

"Dankzij Shima heb ik mijn angsten overwonnen!"

Ruth

"Ik zou deze rijschool iedereen aanraden"

Even bellen of mailen?

Wil je meer informatie of heb je vragen? Wil je weten welk pakket het beste bij je past? Neem dan vooral contact met ons op. Je kunt ons altijd bellen of mailen voor het inplannen van een afspraak en meer informatie.